Tervetuloa luomaan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiota 2030!

KIITOS MIELENKIINNOSTASI - KESKUSTELU ON SULJETTU

Miten nostamme suomalaisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainväliselle kartalle?

Meidän on osattava tehdä oikeita ratkaisuja kansallisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä ja verkostoitumisessa.  Kansainvälinen korkeakoulutus ja tutkimus mahdollistavat kilpailukyvyn vahvistamisen, korkeaan osaamiseen perustuvan suomalaisen yhteiskunnan ja toimintatapojen uudistumisen sekä tuottavat osaamista ja uutta tietoa globaalien, usein monialaisten ongelmien ratkaisemiseen.

Ministeri Sanni Grahn-Laasonen nimitti 28.4.2016 ohjausryhmän valmistelemaan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisiä linjauksia. Työn taustalla on pääministeri Sipilän hallitusohjelma, jonka vision mukaisesti Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa. Hallituskauden tavoitteena on, että koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyys on lisääntynyt ja koulutusviennin esteet on purettu. Aivoriihi on osa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistymisen linjausten valmistelua. Tuloksia hyödynnetään linjausten valmistelussa.

Useita kansainvälisyyden haasteita on tunnistettu, mutta aivoriihessä haastamme sinut pohtimaan uusia korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden tavoitteita ja keinoja. 

Mitä uutta pitää tehdä ja mitä emme ole vielä kansallisesti havainneet? Kerro ajatuksesi ja ideasi sekä arvioi muiden ideoita. Vastaukset käsitellään nimettöminä.

On tärkeää, että rakennamme tulevaisuutta yhdessä. Tule mukaan ja kutsu muutkin osallistumaan!

Anita Lehikoinen
Kansliapäällikkö
Ohjausryhmän puheenjohtaja

Kirjautuminen

Kirjautuminen epäonnistui. Käyttäjätunnuksesi on suljettu.