Välkommen att skapa visionen för högskoleutbildning och forskning år 2030!

TACK FÖR DITT INTRESSE. EN BRAINSTORMING ÄR NU STÄNGD

Hur lyfter vi den finländska högskoleutbildningen och forskningen på världskartan?

Vi måste kunna fatta rätta beslut i det nationella och internationella samarbetet och bildandet av nätverk.  Den internationella högskoleutbildningen och forskningen gör det möjligt att stärka konkurrenskraften, förnya det finländska samhället som grundar sig på högt kunnande och att reformera verksamhetssätten samt skapa kompetens och ny information om lösningen på globala och ofta sektorsövergripande problem.

Minster Sanni Grahn-Laasonen utnämnde den 28 april 2016 en styrgrupp för att bereda internationella riktlinjer för högskoleutbildning och forskning. Arbetet bygger på statsminister Juha Sipiläs regeringsprogram med visionen att Finland är ett öppet och internationellt land, rikt på språk och kultur. Regeringsperiodens mål är att utbildningen och forskningen har blivit internationellare och hindren för att exportera utbildning har undanröjts. Tankesmedjan är en del av beredningen av riktlinjerna för högskoleutbildningen och forskningen. Resultaten kommer att utnyttjas i beredningen av riktlinjerna.Man har identifierat flera internationaliseringsutmaningar, men i tankesmedjan utmanar vi dig att fundera på nya internationaliseringsmål för högskoleutbildningen och forskningen. 

Kan vi hitta på något nytt och vilka poänger har vi missat i nationellt perspektiv?  Redogör för dina funderingar och idéer och utvärdera andras idéer. Svaren behandlas anonymt.

Det är av stor vikt att vi bygger framtiden tillsammans.

Kom med och bjud in andra att delta!

Anita Lehikoinen

Kanslichef
Ordförande för styrgruppen

Inloggning

Loggning misslyckad. Dit andvändaridentifikation begangnarräkning är stängd.