HYVINVOINTIYHTEISKUNTA 2030

Seuraavien 14 vuoden haasteet

 

Mitä nyt pitäisi tehdä, jotta meillä olisi mielestäsi oikeanlainen hyvinvointiyhteiskunta vuonna 2030? Aikaa on 14 vuotta. Kirjoita oma tarinasi ja vaikuta.

Tämä virtuaalinen raportti on jatkoa toukokuussa 2014 julkaistulle Hyvinvointiyhteiskunta 2030 –julkaisulle. Arvioimme sitä, miten vuonna 2014 esitetyt skenaariot ovat toteutuneet ja samalla päivittämme tulevaisuustarinoita lähemmäs suomalaisten arkea. Seuraavilla sivuilla voit lukea, mitä uutta on ilmassa tai kirjoittaa oman tarinasi valitsemassasi vuoden 2030 maailmassa.

Tulevaisuusvaliokunta oli vuonna 2014 oikeassa siinä, että talousvaikeudet pitkittyvät ja erilaiset säästötoimet haastavat hyvinvointivaltion. Peruslähtökohta, pitkä hitaan talouskasvun kausi on edelleen kantava teema. Talouskasvu vaikuttaa julkisten palvelujen rahoitukseen ja palkkoihimme. Mutta se ei määritä koko elämää. Murroksessa löytyy uusia hyvinvointiratkaisuja, jos aktiivisesti etsimme niitä. Kohta satavuotiaassa Suomessa on kehitetty yksi maailman parhaista yhteiskunnista. Toivon, että Sinäkin osallistut entistä paremman hyvinvointiyhteiskunnan tekemiseen.

 

Työryhmän puolesta

Leena Ilmola