Ympäristöministeriö

Kohti 2020-luvun aluesuunnittelua

Tule mukaan ideoimaan, miten alueita tulevaisuudessa suunnitellaan. Meillä on monta hyvää syytä uudistaa toimintatapoja. Toimintaympäristömme muuttuu vauhdilla, ja muutokset vain vahvistuvat edelleen. Uusia tuulia tuovat mukanaan niin digitalisaatio ja ilmastopolitiikka kuin väestömuutokset ja energiakysymyksetkin.

Alueidenkäytöltä ja sen suunnittelulta vaaditaan uudenlaista valmiutta vastata nopeasti nouseviin tarpeisiin. Samalla on tärkeää, että elinympäristömme laatu ja kestävyys turvataan myös muutoksen alla.

Käynnistämme nyt laajan uudistuksen. Sen tuloksena meillä on ensi vuosikymmenen alussa käytössä kokonaan uusi suunnittelujärjestelmä. Uskon vahvasti, että vain laajan, eri ryhmien osallistumiseen perustuvan vuoropuhelun tuloksena saamme järjestelmästä tasapainoisen. Tavoitteena on pystyä hyödyntämään joustavasti ja tehokkaasti uusia mahdollisuuksia, kestävällä ja elinympäristön laatua edistävällä tavalla.

Haluan sinut mukaan vuoropuheluun! Ota ensimmäinen askel ja tule mukaan tähän verkkoaivoriiheen, jossa lähdemme miettimään käytännön tasolla uudistuksen tavoitteita ja niiden myötä parasta mahdollista alueidenkäytön suunnittelujärjestelmän kokonaisuutta. Yhdellä askeleella ei pääse maaliin saakka, joten jatkamme vuoropuhelua aktiivisesti myös tästä eteenpäin. Aivoriihen lopussa voit ilmoittaa halutessasi yhteystietosi, jotta saat ensimmäisten joukossa tietoa työn etenemisestä.

Aivoriihi on nyt suljettu ja tulosten analyysi käynnissä.
Kiitokset kaikille aktiivisesta osallistumisesta!


Terveisin Kimmo Tiilikainen, maatalous- ja ympäristöministeri
Valokuva: Metsähallitus/Tapani Mikkola

Kirjautuminen

Kirjautuminen epäonnistui. Käyttäjätunnuksesi on suljettu.