Tervetuloa luomaan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiota 2030!

Tervetuloa luomaan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiota 2030!

På svenska
In English

Hallituksen tavoitteena on, että Suomi on maa, jossa tekee mieli oppia koko ajan uutta. Hallitusohjelmassa tavoitteeksi asetetaan suomalaisten osaamis- ja koulutustason nostaminen, mikä tukee suomalaisen yhteiskunnan uudistumista ja mahdollisuuksien tasa-arvoa.

Visiotyön tarkoituksena on tuottaa tulevaisuuskuva, joka mahdollistaa laadukkaan, vaikuttavan ja kansainvälisesti kilpailukykyisen suomalaisen korkeakoulujärjestelmän kehittämisen vuoteen 2030 mennessä. Työssä tarkastellaan suomalaisen korkeakoulujärjestelmän kehittämisvaihtoehtoja ja -malleja ja arvioidaan niiden vaikutuksia ja toteuttamiskelpoisuutta kansainvälisen ja kansallisen toimintaympäristön muutosten sekä kansainvälisten kokemusten ja toteutusten pohjalta.

Visiotyöhön kutsumme mukaan Suomi 100 -juhlavuoden hengessä kaikki kiinnostuneet! Tervetuloa antamaan ideasi mukaan tulevaisuuden korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen! Verkkoaivoriihessä pääset myös arvioimaan Helsingissä 17.3. pidetyn visiotyön käynnistysseminaarin tuloksia.

Sanni Grahn-Laasonen
Opetus- ja kulttuuriministeri