´╗┐ Opetus- ja kulttuuri- ministeri├Â

Tervetuloa jatkamaan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiotyötä!

 

På svenska
In English

Käynnistimme maaliskuussa 2017 korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiotyön yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja sidosryhmien kanssa. Tavoitteena on löytää yhteinen tulevaisuuden näkemys laadukkaasta, vaikuttavasta ja kansainvälisestä suomalaisesta korkeakoulu- ja tutkimusjärjestelmästä vuoteen 2030 mennessä.

On upeaa, että vision valmisteluun on osallistunut niin moni. Kevään verkkoaivoriihessä saimme ideoita lähes 3000 vastaajalta. Lisäksi olemme tavanneet kasvokkain eri paikkakunnilla ja eri kokoonpanoilla – näissä tulevaisuustyön kohtaamisissa on ollut mukana satoja ihmisiä. Suuri kiitos kaikille osallistuneille!

Tässä verkkoaivoriihessä tuomme arvioitavaksi ja jatkojalostettavaksi tähänastisen visiotyön ideoita. Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen – ja suomalaisen yhteiskunnan – tulevaisuuden kannalta keskeiset asiat ovat tiivistyneet kahden tärkeän teeman alle. Tarvitsemme enemmän korkeakoulutettuja osaajia ja uudenlaista osaamista. Tarvitsemme yhdessä tekemisen kulttuuria ja siitä kumpuavaa edelläkävijyyttä.

Klikkaa "Aloita"-painiketta ja tule mukaan! Pääset arvioimaan ja kommentoimaan kevään verkkoaivoriihessä, työpajoissa ja seminaareissa esille tulleista ajatuksista muodostunutta tulevaisuuden tavoitetilaa ja siihen vievää toimenpiteiden kokonaisuutta.
Kiitos, että olet mukana antamassa panoksesi korkeakoulutuksen ja tutkimuksen tulevaisuustyöhön.

Sanni Grahn-Laasonen
Opetusministeri