Ruuantuotantokannattavaksi

Ruuantuotanto kannattavaksi!

på svenska

Puhtaus, terveellisyys ja turvallisuus ovat ominaisuuksia, jotka tulevat usein ensimmäisenä esiin kun keskustellaan ruuasta. Näistä arvoista meidän on pidettävä kiinni myös tulevaisuudessa.

Me arvostamme myös ruokamme kotimaisuutta. Itse asiassa liitämme myös edellä mainitut ominaisuudet mielessämme usein juuri suomalaiseen ruokaan. Laadukkaan kotimaisen ruuantuotannon jatkumisen edellytyksenä on elinvoimainen ruokaketjun kokonaisuus. Osana ruokaketjua alkutuotantomme kannattavuus on tällä hetkellä tasolla, joka ei ole pitkällä aikavälillä kestävää.

Mitä voisimme tehdä toisin yhteiseksi eduksi? Pääministeri Juha Sipilä sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ovat kutsuneet minut selvitystyöhön uusien ratkaisujen löytämiseksi maatalouden kannattavuuden parantamiseen. Jo tehdyn selvitystyön kokoaminen ja kaikkien toimijoiden yhteinen vuoropuhelu on mielestäni nyt avainasemassa.

Nyt meillä kaikilla on tuhannen taalan paikka vaikuttaa suomalaisen ruuantuotannon tulevaisuuteen, ja siihen, että meillä on vahvuuksiimme perustuvaa ruuantuotantoa jatkossakin! Haluan käynnistää työn kutsumalla sinut yhteiseen verkkoaivoriiheen tärkeimpien ratkaisujen ideoimiseksi. Työ jatkuu loppuvuoden ajan niin verkossa kuin eri sidosryhmien kanssa järjestettävien tapaamisten ja työpajojen muodossa. Selvitystyön tulokset julkaistaan alkuvuodesta 2019. 

Jokainen näkemys on tärkeä. Klikkaa Aloita ja tule mukaan!

Kiitos aktiivisesta ideoinnista jo etukäteen!
Reijo Karhinen

Kirjautuminen

Kirjautuminen epäonnistui. Käyttäjätunnuksesi on suljettu.