´╗┐ Opetus- ja kulttuuriministeri├Â

Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2019


Hei

Kannustan sinua vastaamaan tähän koululaiskyselyyn 2019, koska vastauksesi kertoo meille mielipiteesi asioista, joihin voimme opetus- ja kulttuuriministeriössä vaikuttaa.

Koululaiskyselyssä kysytään, mitä haluaisit harrastaa koulussa oppituntien jälkeen. Voit toivoa mitä vain. Viime kyselyssä ykköstoiveet olivat parkour, valokuvaus, tanssi ja palloilulajit. Näitä harrastustunteja - ja monia muita - olemme rahoittaneet satoihin kouluihin. Ohjaajat ovat lajin ammattilaisia. Lisää harrastustunteja on tulossa kouluihin tänä vuonna. Harrastustunti on aina koulun oppilaiden toiveiden mukainen.

Kyselyssä on joka kerta myös uusia, ajankohtaisia kysymyksiä. Tällä kertaa kysymme, mitkä ovat asioita, joita mielestäsi pitäisi muuttaa ja mitä toivoisit lisää. Minusta lapsille ja nuorille pitää luoda lisää vaikutusmahdollisuuksia asioihin, jotka ovat heille tärkeitä.

Viime koululaiskyselyssä vuonna 2017 kysyimme syitä siihen, miksi harrastusta ei löydy. Vastausten pohjalta päätimme luoda uuden Harrastuspassin yläkoululaisille. Harrastuspassilla pääsee kokeilemaan liikuntalajeja ja taiteenaloja.

Ministeriöissä valmistellaan parhaillaan kansallista lapsistrategiaa ja vastauksellasi olet siinä mukana.

Kun saamme kyselyn vastaukset kokoon, lähetämme ne sinulle.

Kiitos, että olet mukana.

Tsemppiä koulutyöhön ja harrastuksiin!

Sampo Terho
Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri

Kyselyn vastausaika on 18.2.-11.3.2019.

Tällä kyselyllä ei kerätä sellaisia henkilötietoja, joista vastaaja on suoraan tunnistettavissa. Tämän kyselyn tulokset esitetään niin, että julkistettavasta aineistosta ei ole suoraan eikä välillisesti tunnistettavissa yksittäistä vastaajaa.